Resultaten voor malbec wijn

malbec wijn
Malbec wijn uit Mendoza Wine Bar Mendoza.
Hoewel de Malbec een Franse oorsprong heeft, hebben we voornamelijk een zwak voor deze druif omdat we hem ook tegenkomen in Argentinië: in de streek Mendoza. In Argentinië is de Malbec zelfs de populairste en meest gewaardeerde druif voor de mooie donkerrode wijnen. Argentijnse Malbec wijn versus Franse Malbec wijn.
Malbec: Frankrijk of Argentinië? Wijnbloggers.nl.
De smaak van Malbec wijn verschilt per land: in Argentinie zijn de Malbec wijnen ronder, voller en zachter van smaak, fruitiger en bevatten minder tannines dan in Frankrijk. In Argentinië wordt de Malbec daarom ook vaker als mono-cépage wijn geproduceerd, terwijl hij in de Bordeaux veelal wordt gebruikt als ondersteunde druif.
Enséduna Malbec Heeren van de Wijn.
Download product informatie van de Enséduna Malbec. Download hier de productspecificaties van dit product: Enséduna Malbec. Download hier de afbeelding in van dit product: Enséduna Malbec. Bij Heeren van de Wijn koop je vertrouwd en veilig.: Terug naar boven. Over bezorgen afhalen.
Astica Merlot Malbec kopen? Wijnbroeders.
Omschrijving Astica Merlot Malbec. Astica Merlot Malbec is gemaakt van de druiven Merlot 60% en Malbec 40%. De wijn heeft een licht rode kleur. Fruitrijke aromas met typische Merlot-tonen van klein rood fruit aardbeien en kersen, terwijl Malbec zorgt voor tonen van chocolade, leer en tabak.
Wijnhandel Cahors, Dé specialist in Malbec wijnen uit de Franse regio Cahors.
Cahors AOC is uitsluitend rode wijn en bestaat voor minimaal 70% uit Malbec druiven, ter plaatse ook wel Cot of Auxerrois genoemd. Aangevuld met Merlot is Cahors een robuuste rode, bijna zwarte wijn, door zijn kleur ook wel de Black" wine" genoemd.
Pascual Toso / Malbec / Webshop / Wijnkoperij Henri Bloem.
Handgeplukte druiven van speciaal geselecteerde wijngaarden. Een elegante wijn met een superieur gamma aan smaken frambozen, kruiden, subtiel verpakte tannines en een lange afdronk. Een droom van een wijn! 40% van deze Malbec krijgt 10 maanden lagering op Amerikaans eiken.
Malbec.
Oorspronkelijk komt de Malbec druif uit de Bordeaux en Cahors. Malbec is een vroeg rijpende druif en groeit het beste in gematigde klimaten. In de koelere klimaten zorgt de Malbec voor een wijn die nogal rijp en wildachtig kan smaken.
Malbec Wikipedia.
In veel wijngebieden buiten Frankrijk wordt de malbec of côt aangeplant, zoals Italië, Verenigde Staten, Canada, Australië en Zuid-Afrika. De druif wordt onder de naam malbec ook in Zuid-Amerika verbouwd. Vaak voor cépage-wijn. Dat wil zeggen dat de wijn alleen van deze malbec is gemaakt en ook onder deze naam verkocht wordt.

Contacteer ons