Op zoek naar amarone wijn?

amarone wijn
Tommasi Amarone Della Valpolicella Classico.
U bevindt zich hier. Tommasi Amarone Della Valpolicella Classico. Tommasi Amarone Della Valpolicella Classico 2012. Deze Amarone van Tommasi heeft een intens robijnrode kleur. Warme rijpe aroma's intense en verfijnde wijn. Complex van smaak glad vol van kracht met heel veel kersen noten en pruimen. Mooie een aanhoudende afdronk erg aangenaam. Vandaag voor 15u besteld. binnen 1-3 werkdagen in huis. Prijs vanaf Met 129 Spaarpunten. Onze klanten geven ons een.
Gemengde gevoelens over gerijpte Amarone.
Voordat ik de proeverij doorneem lijkt het me goed even inhoudelijk naar het fenomeen Amarone te kijken. Amarone is zon beetje de ultieme Italiaanse wijn geworden in de zin dat hij zowel het beste van Italië als het minder fraaie vertegenwoordigt. Dat klinkt wellicht hard en cynisch maar zo is het niet bedoeld. Op zijn best is Amarone een zeer originele wijn met een geweldige balans tussen kracht en finesse tussen zoet zuur en bitter. Een wijn met een uitgesproken karakter warm en joviaal zoals vele Italianen zelf.
Amarone wijn www.ItaliaanseWijnInfo.nl.
Met de tijd worden deze suikers omgezet in alcohol dus de wijn wordt minder zoet meer bitter. Amarone is een droge volle complexe wijn met een traditionele donkere granaatrode kleur. Als de Amarone wijn nog jong is tussen de 5 8 jaar dan smaakt deze wat fruitig naarmate de wijn ouder wordt gaat het fruitige er wat vanaf en wordt de wijn bitterder maar niet vervelend van smaak. De smaken die je in een Amarone kan verwachten zijn vleugjes van kruiden en mineralen vaak gecombineerd met teer rijpe kersen en chocolade.
Amarone Musella 2011 Robbers van den Hoogen.
Amarone della Valpolicella DOC Veneto Italië. De wijngaarden die deze rode Italiaanse wijn met de naam Amarone voortbrengen zijn gelegen tegen de naar het zuidoosten gerichte heuvels vlakbij Verona. Op een kalkrijke bodem zorgen de met de hand geplukte druivenrassen Corvina 70% Rondinella 20% en Oselata 10% voor een geconcentreerde rode wijn. Zijn stevigheid dankt hij vooral aan de Corvina een laat rijpende druivenras die essentieel is voor de Amarone. Deze blauwe druiven zijn door hun dikke schil uitermate geschikt om gedurende 3 à 4 maanden in een geventileerde ruimte op speciale matten te verblijven zodat ze de gelegenheid krijgen om in te drogen.
Tenuta Sant'Antonio Amarone della Valpolicella Selezione Kwast Wijnkopers.
Beide gaarden worden milieuvriendelijk gecultiveerd en de opbrengst worden bewust laag gehouden middels korte snoei en groen oogst. Die eerste percelen leveren sterk geconcentreerde en kruidige wijn de tweede voorziet de Amarone van ronde tannines en rijp fruit. De oogst wordt in verschillende stadia binnengehaald in een tijdsbestek van 20 dagen 10 dagen voor het einde van september tot de eerste 10 in oktober. De trossen worden na het plukken voorzichtig te drogen gelegd voor 3 maanden op matten apassimento in goed geventileerde schuurtjes op het landgoed. Eind januari worden de druiven geperst en begint de alcoholische gisting die wel 30 dagen kan duren.
Amarone della Valpolicella Online bestellen.
Hand geoogst en geselecteerd waarna men deze druiven gedurende drie maanden laat indrogen met. Veel vocht van de druiven is dan verdampt waardoor de druiven zeer rijk aan suikers zijn die vergist worden waardoor de wijn rijk aan smaak en alcohol is. Amarone is altijd een blend 70% Corvina Veronese 20% Rondinella 5% Sangiovese en 5% Molinara. Na de gisting rijpt de Amarone della valpolicella 30 maanden op eikenhouten vaten en vervolgens nog eens 12 maanden op fles. Diep robijnrood van kleur. Magistrale geur van heel erg rijp en rijk fruit. De Amarone della valpolicella heeft een krachtige smaak van voornamelijk rood fruit kersen en een uitnodigend bouquet met fijne hints van aromatische kruiden. Wat een kracht en afdronk! Heerlijk bij volle wildgerechten en blauwe kazen.
Amarone wijn WijnhuisOss.
Breed assortiment Beste prijs/kwaliteit Gepassioneerde werknemers Persoonlijk advies Amarone wijn Wijnhuis Oss.
Amarone een wijnlegende uit de Veneto.
Bijna twintig jaar later verleende de Italiaanse regering zowel Amarone della Valpolicella als de vader Recioto della Valpolicella een DOCG status die het kwaliteitsniveau van de wijn verder ondersteunde. Productie van Amarone varieert. Productiemethoden van Amarone kunnen onderling sterk variëren tussen producenten in de Valpolicella-streek. De gebieden waar Amarone wordt geproduceerd in het Valpolicella Classico gebied is beperkt tot de gemeenten Negrar Marano San Floriano Sant'Ambroggio en Fumane ten noordwesten van Verona of in de rest van het Valpolicella gebied dat zich uitstrekt over de Val d'Ilasi ten oosten van Verona en de Lessini heuvels ten noorden van Verona. Alle druiven die gebruikt worden om Amarone te produceren moeten een tijdlang worden gedroogd om het suikergehalte te krijgen dat nodig is om een hoog alcohol percentage te garanderen.

Contacteer ons