Meer resultaten voor loire wijnen

loire wijnen
Goede wijn uit de Loire kopen.
De Sauvignon Blanc geeft beendroge wijnen met een neus die doet denken aan kruisbessen. Voor rode wijnen uit de Loire is de Cabernet Franc het meest interessant. Hoewel hij oorspronkelijk uit de Bordelais komt, krijgt hij vooral in de Loire de erkenning die hij verdient.
Loire: ontdek de Franse wijnstreek Gall Gall.
De Loire staat bekend om zijn vele kastelen en heerlijke wijnen. Is sauvignon blanc jouw favoriete witte wijn? Dan moet je zeker een glas uit de Loire proeven. Wij vertellen je alles over deze prachtige wijnstreek. Bestel nu wijnen uit de Loire.
Frankrijk, Loiredal Wijngilde. Frankrijk, Loiredal Wijngilde.
Menu pineau is een witte Franse verscheidenheid van een wijndruif die hoofdzakelijk in de Loire zijn aangeplant. In de recente 20ste eeuw was het de derde wijdst geplante druivenverscheidenheid in département van Loire-et-Cher die gebieden van Cheverny, cour-Cheverny, Montrichard, Oisly, heilige-Romain-sur-Cher, Valençay evenals wijngaarden omvat die wijnen onder Touraine AOC, Cremant, de Loire AOC en Vin d Pays du Loire-et-Cher maken.
Wijn Blog: wijnweetjes Loire wijnen.
De witte druiven van de Loire zijn perfect geschikt voor de productie van mousserende wijnen. Ze zijn licht en hebben een goede natuurlijke zuurgraad, twee belangrijke vereisten voor een goede natuurlijke zuurgraad, twee belangrijke vereisten voor een goede mousserende wijn.
Loire wijnen Wijnoutlet.
Meld u aan! Loire wijnen bij Wijnoutlet.nl, altijd tegen de laagste prijs! Het Loiredal vormt het hart van Frankrijk. Het heeft als toepasselijke bijnaam Jardin de la France, Tuin van Frankrijk. Behalve om zijn vele imposante kastelen is de Loire ook bekend om zijn wijnen.
Wijn proeven in de Loire Vallei.
Onderweg bezoeken wij verschillende wijnhuizen. De Loire vallei kun je opdelen in 4 regios te weten Centre-Loire, Muscadet, Tourrane en Engou. De wijnen afkomstig van Centre-Loire waar je maar liefst 5.660 hectare aan wijngaard aantreft, zijn de wereldberoemde Sancerre en de Pouilly Fumé.
Columns Koele rode wijnen van de Loire door Nicolaas Klei By the Grape.
Ja, in bordeaux zit vaak ook wat cabernet franc, en de druif groeit ook in Noordoost-Italië, en her en der in de Nieuwe Wereld, maar aangezien de wijnen die men daar maakt het niet halen bij de beste loire, kunnen we ze vergeten, en komt het er dus op neer dat cabernet franc rode loire levert.
De wijnen uit het dal van de Loire Wijnalbum.
De wijnen van de Pineau de la Loire chenin blanc komen op de markt met de Vouvray en Montlouis. De wijnen van de overwegend alluviale zandbodem bij Montlouis zijn wat lichter van structuur dan die van de kalkhoudende leembodem rond Vouvray.

Contacteer ons