Resultaten voor loire wijnen

loire wijnen
De Loire Vallei Wijnologie.
Denk maar aan Saumur-Champigny Vouvray Sancerre en Pouilly-Fumé. Prachtige klassiekers en allemaal Loire wijnen. Wat een betere en leukere voorbereiding op de vakantie dan even wat kennis ophalen over de wijnen van de Val de Loire oftewel de Loire Vallei. De Loire Vallei is een enorm uitgestrekt gebied en loopt van Midden Frankrijk helemaal tot aan de Atlantische Oceaan. Deze uitgestrektheid zorgt voor veel verschillen in grondsoorten en klimaat de matigende invloed van de zee is aan de kust vrij groot maar landinwaarts aanzienlijk minder en dus ook voor verschillen in gebruikte druiven en wijnsoorten. Zoete droge bruisende witte rode en roséwijnen er is voor ieder wat wils!
Het wijngebied van de Val de Loire Officiële website voor toerisme in Frankrijk.
Levenskunst in de vallei van de Loire. De Val de Loire waar levenskunst hoog in het vaandel staat is sinds het jaar 2000 door Unesco opgenomen als Werelderfgoed voor zijn landschappen en kastelen. Verschillende toeristische routes brengen u van wijnkelders naar kastelen van auberges naar gastronomische restaurants van dorpen naar mooie tuinen. Ontdek de rijkdom van de streken waar grote appellaties ontstonden Centre-Loire Orléanais Touraine Saumurois Anjou en Pays Nantais. Volg op een twintigtal kilometer van Sancerre de informatieborden van de wijnwandeling Entre vigne et sous-bois tussen wijnstok en kreupelhout in het wijngebied Menetou-Salon.
Frankrijk Loiredal Wijngilde. Frankrijk Loiredal Wijngilde.
Het gebied is genoemd naar de rivieren Sèvre en Maine die hier doorheen lopen. Dit district ligt westelijk van de Sèvre en omvat 2287 hectare wijngaarden. Deze wijnen zijn eenvoudig. AOP Muscadet-Coteaux de la Loire. Dit gebied ligt ten zuiden van Coteaux dAncenis langs de zuidelijke oever van de Loire en omvat 314 hectare wijngaard. De graniethoudende bodem zorgt voor typische vuursteenaromas. AOP Muscadet-Côtes de Grand-Lieu. Dit kleine gebied omvat 319 hectare. De zandbodem met keien geeft wijnen met rijke bloemenaromas. De druivenrassen in het Loiredal verbouwd zijn. Gamay Noir zie Frankrijk Bourgogne. De druivenrassen van de Loire zijn.
Loire wijnen Wijnoutlet.
Loop geen korting mis. Loire wijnen bij Wijnoutlet.nl altijd tegen de laagste prijs! Het Loiredal vormt het hart van Frankrijk. Het heeft als toepasselijke bijnaam Jardin de la France Tuin van Frankrijk. Behalve om zijn vele imposante kastelen is de Loire ook bekend om zijn wijnen. Die zijn in hoofdzaak wit en komen uit vier gebieden. Van west naar oost zijn dat Muscadet Anjou-Saumur Touraine en Centre. In de Muscadet draait alles rond de melon de Bourgogne. Men laat de strakke droge wijn daarvan vaak na gisting op zijn gistbezinksel in de tank liggen tot aan de botteling.
Wijn Blog wijnweetjes Loire wijnen.
Villavino garantie niet tevreden? Goede service en levering Persoonlijk en betrouwbaar. Wijn Blog wijnweetjes /. De Loire langste rivier van Frankrijk. Over een lengte van zon 1000 kilometer loopt de Loire door een afwisselend landschap. In de bossen van het Centraal Massief eerst kronkelend en smal en dan in zijn benedenloop breed en majestueus. Op de schilderijen van Claude Moent neemt de rivier in al zijn grootsheid een prominente plaat in. Maar het is niet allen de brede stroom die indruk maakt. De omgeving levert een belangrijke bijdrage aan de schoonheid van het landschap.
Frisse wijnen uit de Loire online kopen Colaris.nl.
Populairste en best verkochte wijnen. Wijnen uit de Loire. Frisse wijnen uit de Loire online kopen Colaris.nl. Het Loiredal vormt het hart van Frankrijk. De bijnaam van het gebied is Le Jardin de la France de tuin van Frankrijk. Rood wit rosé mousserend zoet droog het wordt allemaal gemaakt in het Loiredal. Fransen genieten al lang van de wijnen uit de Loire helaas worden de wijnen elders in de wereld onderschat. Loire staat bekend om zijn fris-zure minerale witte wijnen gemaakt van sauvignon blanc of chenin blanc. De rivier Loire loopt van midden-Frankrijk tot aan de Atlantische Oceaan.
De wijnen uit het dal van de Loire Wijnalbum.
De Loirestreek heeft echter veel meer te bieden. Wijnen in een grote verscheidenheid die allemaal bijzonder elegant en fris zijn. Bron GallGall Wijnkaart Nieuws Juni 2001. De wijnen uit het dal van de Loire door Wim Bossenbroek. De rivier Loire ontspringt in de Cvennes op een hoogte van 1.400 meter in het departement Haut Loire Zuid-Frankrijk. Hij stroomt in noordwestelijke richting naar Orlans en vandaar westwaarts naar de Atlantische Oceaan. Met een lengte van l.012 km is de Loire de langste rivier van Frankrijk. De totale wateroppervlakte is maar liefst 115.000 km2 oftewel 20% van de totale wateroppervlakte in Frankrijk. De wijngaarden bevinden zich langs de Loire en de vele zijrivieren vanaf de plaats Pouilly-sur-Loire tot voorbij Nantes.
Wijngaarden en wijnen van de Loirestreek Loirevallei eropuit in Frankrijk.
Wijngaarden en wijnen van de Loirestreek. Vignoble de Savennières la Coulée de Serrant Ph.Caharel. Grappes de raisin dans le Chinonais_jpuyo. Vignoble du Saumurois J.S Evrard. Bouteilles de vins sur les bords de Loire_mperreau. Wijngaarden en wijnen van de Loirestreek. Wijngaarden en wijnen van de Loirestreek. De wijngaarden van de Loirestreek strekken zich uit langs de koninklijke rivier vanaf Sancerre tot aan de Atlantische kust. Hier vindt u beroemde wijnen zoals Saumur Chinon Muscadet Layon en Touraine en Vouvray.

Contacteer ons