Op zoek naar loire wijnen?

loire wijnen
Loiredal wijn Wikipedia.
Witte wijnen uit het Loiredal wordt niet de hoge kwaliteit van de grote witte Bourgogne-wijnen toegedicht. Belangrijkste druivenrassen bewerken. Melon de Bourgogne. Zie ook bewerken. Bronnen, noten en/of referenties. Opus Vino, uitgeverij Lannoo, ISBN 978 90 209 9748 4. Overgenomen van" https//nl.wikipedia.org/w/index.phptitleLoiredal_wijnoldid48872475.: Wijnstreek in Frankrijk. Centre-Val de Loire.
Loire wijnen.
In het Loiregebied worden veel natuurlijke" wijnen geproduceerd, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van pesticiden en kunstmeststoffen. Er wordt met de hand geoogst en de voorkeur gegeven aan de natuurlijke gisten in plaats van de fabrieksgisten. Loire wijnen assortiment. Destinea Sauvignon Blanc.
Gastronomie en Loire-wijnen Te zien op de fietsroute Fietsen Loire.
Enkele namen om u vast het water in de mond te doen lopen: de Sancerre een van de bekendste Franse wijnen ter wereld, Chinon een rode wijn van grote klasse die ook Gargantua van Rabelais al lekker vond, Muscadet, Saumur. Om ze beter te leren kennen neemt u La Loire à Vélo, van de heuvels van de Sancerre tot de streek van Nantes.
Bestel de beste kwaliteit de Loire wijn online De Wijnbeurs.
Al 70.000 mensen gingen u voor! Bekijk alle Loire wijnen. De Wijnbeurs heeft exclusief voor u de mooiste Loire wijnen geselecteerd. Wijn uit de Loire. De wijnstreek Loire is een van de grootste gebieden waar wijn verbouwd wordt in Frankrijk.
Wijn uit de Loire Franse wijn online bestellen Wijnvoordeel.nl.
Het is een uitgestrekt gebied en er worden veel verschillende soorten druiven verbouwd. Meer over wijn uit de Loire. De meeste witte wijnen uit het Loiredal worden gemaakt van de meest aangeplante en typische druivensoort van de Loire: de chenin blanc.
Frisse wijnen uit de Loire online kopen Colaris.nl.
Fransen genieten al lang van de wijnen uit de Loire, helaas worden de wijnen elders in de wereld onderschat. Loire staat bekend om zijn fris-zure, minerale witte wijnen gemaakt van sauvignon blanc of chenin blanc. Ligging en klimaat. De rivier Loire loopt van midden-Frankrijk tot aan de Atlantische Oceaan.
Wijn Blog: wijnweetjes Loire wijnen.
De witte druiven van de Loire zijn perfect geschikt voor de productie van mousserende wijnen. Ze zijn licht en hebben een goede natuurlijke zuurgraad, twee belangrijke vereisten voor een goede natuurlijke zuurgraad, twee belangrijke vereisten voor een goede mousserende wijn.
7 Wijnhuizen van de Loire Officiële website voor toerisme in Frankrijk.
In de vallei van de Loire, in stadscentra en tussen de wijngaarden, wordt u ontvangen door 7 Maisons des Vins de Loire, met name in Nantes, Angers, Saumur, Tours, Quincy, Sancerre en Pouilly-sur Loire. Kom er kennismaken met het hele wijngebied van de Loire: de AOCs, de verschillende gebieden, de toeristische routes, de wijnkelders en proef er een selectie van Loirewijnen. U kunt er de wijnen van verschillende appellaties ontdekken en proeven, zonder aankoopverplichting.

Contacteer ons