Zoeken naar asti wijn

asti wijn
Mousserende wijn Borgo Maragliano Carlo Sylvia Moscato d'Asti.
Lichtzoet zachte bubbels en heerlijk als aperitief of bij een dessert. Er zijn nog geen recensies voor dit artikel. Terug naar Mousserende wijn.
Martini Asti Spumante Italië Mousserende wijn Bubbels.
Voeg toe aan productvergelijking. Martini Asti Spumante is een vermaarde Italiaanse mousserende wijn afkomstig uit het Asti herkomstgebied in het noorden van Italië ten zuidoosten van Turijn. Dit gebied is 8.000 hectare groot. In 1932 is dit herkomstgebied bepaald en sindsdien zijn er alleen zeer kleine grenswijzigingen aangebracht. De witte muskaatdruif is de enige druif die voor de Martini Asti wijn wordt toegestaan. De druiven worden vlak voordat ze rijp zijn geplukt als de suiker en zuurbalans precies goed is.
Il Falchetto / Moscato d'Asti / Webshop / Wijnkoperij Henri Bloem.
Het lichtmousserende randje in het glas geeft hem een feestelijk karakter. Perfect bij ijs en desserts met fruit! Verleidelijke geuren van lychee en nectarine met lichte citrus tonen lichte fris-zoete smaak 55% alc. Lekker bij Voor bij het kerstontbijt. Woordverificatie Geef de tekens op die in de onderstaande afbeelding worden weergegeven. Letters zijn niet hoofdlettergevoelig. Vul de code van het plaatje in. Laat als eerste je mening horen. 6 flessen per doos.
Moscato d'Asti Italiaanse Wijnwijzer. Moscato d'Asti Italiaanse Wijnwijzer.
Home Italiaanse Wijnen Moscato dAsti. Een sprankelende verrassing uit Italië. Een tikje zoet zachte bubbels en een fijne afdronk dat is de onvolprezen Moscato dAsti. Deze sprankelende wijn wordt gemaakt van de Moscato Bianco druif een soort Muskaatdruif die een van de oudste druivensoorten ter wereld is. De wijn wordt uitsluitend geproduceerd in het gebied rondom de plaats Asti in Italië in de provincie Piemonte vlakbij Turijn. Een stukje zomer op de tong. Moscato dAsti heeft een lichtgele kleur en subtiele aromas. De geur van de wijn doet denken aan rijpe druiven appeltjes limoen en ander citrusfruit. Hij is aan de zoete kant maar zeker niet mierzoet de balans tussen de mousse en de zoetheid maakt hem juist heel verfrissend.
MoscatodAsti.nl Moscato dAsti en Asti Spumante kopen en vergelijken.
Wilt u zich nog wat meer verdiepen? Dan belichten we ook de productiemethode van zowel Moscato dAsti als Asti Spumante. Als grote Moscato dAsti en Asti Spumante liefhebbers bieden wij u ook erg graag een lijst met de heerlijkste muskaatwijnen uit de regio Asti aan. Wij wensen u een fijne ontdekkingsreis toe op Moscatodasti.nl! Wat is Moscato dAsti? Moscato dAsti is een witte licht mousserende wijn die bekend staat om haar zoete en zomerse smaak. Vaak is de wijn goudgeel van kleur en bevat zij minder alcohol dan de gemiddelde wijn. De smaak doet denken aan bloesems en aan nectarines. De wijn is echter verre van mierzoet zij is eerder licht en verfrissend.
Asti Le Monferrine 75CL Gall Gall.
Heerlijke mousserende wijnen voor elk moment. Asti Le Monferrine 75CL. Asti is een witte aromatische mousserende wijn uit Piëmonte. De wijnen die onder deze DOCG vallen zijn zeer populair vanwege hun verfrissende lichtzoete smaak. De wijn wordt gemaakt van de Moscato bianco ook wel Muscat blanc à petits grains geheten. Het is een verrukkelijke wijn bij sorbetijs of vruchtendesserts maar ook heerlijk bij meloen met rauwe ham. Asti Le Monferrine 75CL. Inhoud % 75CL 5% Vol. Smaak muskaat en zoet. Lekker bij fruitdesserts en sorbets. Bestel voor 2200 vandaag.
Asti wijn Wikipedia.
Ga naar navigatie zoeken. Wijngaarden in de streek. Asti of Asti spumante is een witte aromatische mousserende wijn uit Piëmont. De wijnen die onder deze DOCG vallen zijn zeer populair en is de tweede meest geproduceerde wijn van Italië. De wijn dient jong gedronken te worden en op een temperatuur van 6-8 graden. De wijn wordt gemaakt van de Moscato bianco ook wel Muscat blanc à petits grains geheten. Asti wordt geproduceerd in 52 gemeenten in de provincies Asti Cuneo en Alessandria. Asti ontving in 1993 de DOCG status. Onder deze kwaliteitsaanduiding vallen twee wijnen. Asti of Asti spumante. Het verschil tussen beide wijnen is de sterkere mousse van de Asti en het hogere alcoholgehalte.
Luigi Einaudi Moscat d'Asti online bestellen? wijnwebshop vanlieverlee.nl.
En juist om die reputatie hoog te houden lieten Paola Einaudi en haar man in 1993 de gehele kelder ingrijpend renoveren. Want zoals bekend dit type wijn stelt hoge eisen aan hygiëne en techniek. De moscatodruiven worden volrijp geplukt. Na een voorzichtige persing volgt een koele vergisting van het sap tot het gewenste evenwicht tussen alcohol en restsuiker is verkregen. De fermentatie wordt onderbroken door de temperatuur stevig te verlagen. Dan wordt de wijn onder druk gefilterd en direct gebotteld om de maximale fruitexpressie en het natuurlijke koolzuur te behouden. De Moscato van Einaudi is dan aantrekkelijk geurend naar muskaat zoetfrisse appel en peer.

Contacteer ons